Testpilot på Advantum Ledarprogram

Vi följer Jeanette Almberg, Chef för kompetensutveckling inom Länsförsäkringar AB – som testpilot på vårt Ledarprogram 2019.

Jeanette har lång bakgrund som chef och ledare själv, både som kontorschef och privatmarknadschef på Handelsbanken och nu ansvarig för Länsförsäkringars utveckling från klassrum till omställning mot allt mer digitalt lärande. “Och framför allt att gå från kunskap till kompetens – lärandet ska vara hållbart över tid och ge långsiktigt resultat”,  säger Jeanette.

Jeanette ansökte till programmet som testpilot och och lockades av att programmet är en blandning av både klassrum och egna studier med e-learning som fördjupning och påbyggnad. Därtill casebaserat och träningsinriktat.  “Jag vill gärna se och få inspiration till hur man kan jobba när målet är att förändra beteenden och att få utveckling till stånd som är både effektiv och långsiktigt hållbar. Advantums Ledarprogram flaggar för att det innehåller dessa ingredienser och med min erfarenhet sen tidigare – både i min roll som chef och som kompetensutvecklare i stora organisationer – tror jag mig kunna ha en bred syn och erfarenhet på vilka verktyg som fungerar och är spänd på att se om Advantums program har dessa delar”.

Reflektioner kring ditt eget ledarskap? Vad är utmaningarna?

“Utmaningen är alltid i stora förändringar att skapa en tydlighet om vart vi ska och skapa en gemensam bild av detta. Och att förstå vad dessa förändringsresor kräver för kompetens och att vi som leder den både kan utveckla oss själva och andra parallellt.”

Vad vill du få ut av ledarprogrammet?

“För egen del vill jag jobba  med självledarskapet. Jag gick en större ledarutbildning kring att leda i förändring 2006 och  insåg då hur viktigt det är att vara snabbfotad och flexibel, samtidigt som man behöver skapa ramar och vara tydlig. Egna prioriteringar är en nyckel för att få tiden att räcka till. Och så vill jag få en möjlighet att träffa andra från andra organisationer och byta erfarenheter”, säger Jeanette.

“Jag vill också se hur Digitala chefsskolan kan vara ett verktyg i lärandet och diskutera ledarbeteenden. Vilka konkreta ledarbeteenden ska vi till exempel själva jobba mot för att nå våra mål inom Länsförsäkringar med minsta möjliga motstånd? Det är en viktig fråga att jobba vidare med förstås. ”

Och i övrigt?

“Det är ca 10 år sedan jag var chef sist och jag har självklart mognat och skaffat mig både mer kompetens och erfarenhet innan jag klev in i den här nya rollen. Jag tror att jag kan bidra med både mina tankar och erfarenheter men också med en stor del kreativitet och utveckling i er pilot.”

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

    Få bok på köpet

    Bokar du en öppen ledarskapsutbildning under april eller maj 2022 får du den digitala boken Chefens 42 Samtal på köpet. En uppskattad handbok för chefens alla olika typer av samtal.