Vår historia

Tänk vad tiden går. Nästa år, 2025, fyller Advantum Kompetens 25 år! Under hösten kommer vi att göra ett ”uppsnack” med artiklar där vi berättar om vår historia. Du kan följa med för att se hur vi har utvecklats och vad vi har lärt oss under åren. Allt från pedagogik till blandat lärande och flippade klassrum. Våra teorier och forskningsbaserade grunder. Allt som vi på olika sätt utvecklat till starka verktyg och metoder för ledarutveckling och kompetensutvecklingsstrategier med tydliga mål och fokus på resultat.

Vi lägger löpande upp nya historier från fler årtal, så håll utkik! Följ oss gärna på Linkedin för att inte missa när det kommer upp nya artiklar.

cafémetodik
År 2000

Advantums födelse

År 2000 föddes idén om att skapa ett utbildningsföretag på den svenska marknaden. Företaget skulle ta pedagogik, effektivt lärande och resultatskapande insatser inom ledarutveckling till nästa nivå.
Blandade lärresor
År 2001

Verksamheten rullar igång

Vi som var delägare hade stark förankring och koppling till sälj- och marknadssidan, så i tillägg till det pedagogiska intresset blev det självklart att utveckla de första koncepten med fokus på träning av säljare och säljkårer. Det var där vi hade vår grund.
bjuda på kunskap
År 2002

Vi bygger relationer, samarbeten och bjuder på kunskap 

Efter två års verksamhet som mestadels bestått av säljträningar, men även medarbetarundersökningar och arbete med HR-avdelningar kring kompetensramverk så får vi förfrågningar om att många vill gå våra utbildningar även öppet. Vi såg en möjlighet i att bygga upp ett öppet kursprogram och lanserar sex stycken program.
kompetensinventeringar
År 2003

Kompetensinventeringar i fokus och ramverk för analys

Vårt fokus att stötta HR, skapa strukturer och ramverk för kompetensarbetet ledde till att vi kom in i många projekt som vid den här tiden var frekventa  – kompetensinventeringar.  Vi byggde kompetensprofiler och inventeringsbara data i mängder för att sen kunna se vilka luckor i kompetens som fanns för att kunna fylla gapen med konkreta utbildningsprogram.

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

  Vill du veta mer om företagsanpassad utbildning?

  Vi erbjuder både våra befintliga utbildningar samt skräddarsydda utbildningar – anpassade utifrån era behov. 

  Boka ett förutsättningslöst möte för att se om ett skräddarsytt upplägg kan vara ett bra alternativ för er.

   Jag vill ha mötet digitalt/fysiskt*

   Sätt din plan för hösten

   Gör en gratis Kompetensanalys™

   Få personlig rådgivning och förslag på utvecklingstrappa för din roll – helt kostnadsfritt!