Konflikthantering

– svåra situationer lite lättare

En ledarskapsutbildning som under två dagar ger dig en bred verktygslåda och en djupare förståelse för hur konflikter uppstår, vad som krävs för att förebygga och hur du metodiskt går tillväga för att lösa upp de knutar och situationer som uppstår. Konflikter går inte att undvika, de är en naturlig del av samvaron.

Att hantera konflikter på rätt sätt leder till harmoni. Men om du undviker dem kan de växa till oanade höjder. Utbildningen varvar teori och praktik och erfarenhetsutbyte i övningar.

Svåra samtal – Träningsläger

– ett träningsläger i samtalsmetodik

Träna och öva en hel dag. Få feedback och styrka i att hantera mer besvärliga personalsamtal på ett bra sätt. Du förbereder dig inför träningen med E-learningen –”Svåra samtal lite lättare” som ger dig en bra grund i såväl samtalsmetodik som arbetsrättens ramar. Du kommer att träna i många situationer under dagen där du får utmanande personer att prata med där du får öva teknik och samtal.

Som kurslitteratur ingår även den digitala boken “Chefens 42 samtal” som är en praktisk handbok som du har kvar och kan använda för dina kommande samtal. Utbildningen ger dig en helhet och en förståelse för hur du lägger upp de mer svåra samtalen och hittar såväl struktur som förhållningssätt.