UGL – Utveckling Grupp och Ledare (internat)

– förstå gruppers utveckling och dina egna reaktionsmönster i grupp

UGL – Utveckling av Grupp och Ledare grundas på upplevelsebaserat lärande där praktiska erfarenheter varvas med feedback från både kursledare och deltagare. Du får tillfälle att reflektera och förstå både dig själv och andra och din självinsikt och förståelse byggs på under veckan. Programmet är utvecklat av Försvarshögskolan och kräver certifierade handledare. Två per grupp.

Gruppen sätts samman så att deltagarna inte känner varandra sedan tidigare, i så kallade främlingsgrupper, vilket ger stor frihet för individen att förutsättningslöst utvecklas i en ny miljö.

UGL är en internatutbildning som börjar måndag förmiddag och slutar fredag eftermiddag, med totalt 48 timmars utbildningstid. Övningar, träningspass och utvärderingar av gruppens utveckling varvas med fakta och teoriavsnitt som berör ledarskap, kommunikation och grupputveckling.

Logi tillkommer då utbildningen görs i internatform och du behöver kunna vara med även på kvällspass och inte ha andra aktiviteter under veckan.

Utbildningens innehåll

 • Gruppers och individers utvecklingsfaser
 • Att förstå behovet av olika ledarstilar
 • Att urskilja och hantera gruppens utvecklingsfaser
 • Susan Wheelans teori för effektiva team
 • Att öka förmågan att kommunicera tydligt och rakt
 • Att skapa högre grad av effektivitet i gruppen
 • Att hantera och vägleda i konflikter
 • Olika personlighetsstilar
 • Feedback som verktyg för utveckling
 • Aktiv feedbackträning
 • Reaktionsmönster och beteenden
 • Självinsiktsträning
 • Psykologi och reaktionsmönster under stress
 • Att reflektera över den egna rollen i grupp

Utbildningens mål

Att få förståelse för gruppers och individers utveckling och vad som kan hända i olika situationer i kommunikation och reaktionsmönster.  Att förstå sitt eget sätt att interagera på i grupp och stärka den egna självinsikten.

Målgrupp

Alla som vill inspireras, utvecklas och stärkas i sin egen förmåga att interagera med andra i grupp och att kunna analysera och agera på det som händer. Kursen är öppen för alla roller – inte bara ledarroller.

Förkunskaper

Inga direkta förkunskaper krävs. UGL kan upplevas som en krävande kurs, därför bör du vara utvilad och i god balans inför kursstart.

Logi

Stockholm – Bommersvik

10 800 kr
(För bokningar från v.3 gäller nytt logipris 11 100 kr)

Bommersvik konferensanläggning är vackert beläget mellan Järna och Nykvarn, vid sjön Yngern med närhet till både Stockholm och Södertälje.

+46 (0)8 – 552 410 00
receptionen@bommersvik.se
https://www.bommersvik.se

Skåne, Båstad – Hovs Hallar

9 500 kr
(För bokningar från v.3 gäller nytt logipris 9 900 kr)

Hovs Hallar ligger omgivet vid Laholmsbukten. Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer. Naturen bjuder på uppfriskande promenader så ta med lämpliga kläder och fritidsskor när du besöker Hovs Hallar.

0431-44 83 70
info@hovshallar.com
https://www.hovshallar.se

Kompetensutveckla fler på en gång?

Vi skräddarsyr lösningar och anpassar utbildningar så att de passar era behov och förutsättningar. Kontakta oss på info@advantumkompetens.se så bokar vi in ett förutsättningslöst möte där vi ringar in era behov och målbilder.

Referenser från deltagare

Den ger självinsikt och verktyg att använda för ev fortsatt arbete i ledande roll. Kombinationen av individuell och gruppuppgifter, det gjorde det tydligt med vad som händer och sker i grupper.
Johanna-Sharp
Det jag tyckte var särskilt bra var den upplevelsebaserade inlärningen och utbildningen ger en möjlighet att förstå båda andra och sig själv bättre.
ref_marie
Många bra verktyg och väldigt lärorikt att se hur gruppuppbyggnad fungerar och även hur man själv fungerar vad gäller kommunikation i grupp och som ledare.
Det var insikter och kunskaper som förändrade en del av mitt tankesätt men också bekräftade mig själv. Jag gillade kursens upplägg, bra variation mellan teori, grupparbete och individuellt arbete.
Referens Linn-Grahl
Det är svårt att beskriva utbildningen men för den som vill få sig en tankeställare kring hur man uppfattas och hur man kan uttrycka sig för att göra sig förstådd skulle jag verkligen rekommendera den
Vill tacka för en mycket bra UGL-vecka! Är jurist och har viss “fyrkantighet” i tankesätt och arbetssätt. Fokuserar mycket på VAD och inte HUR. Nu har jag blivit Fredrik 2.0
Jag får ett leende på läpparna varje gång jag tänker på min UGL-vecka. Jag känner mig själv lite bättre (trots att jag levt i 51 år!) och jag fick lärdomar som jag tänker på och använder varje dag.
Det jag tyckte var särskilt bra var att jag fick insikter om mig själv och verktyg för att fortsätta utvecklas som ledare. Jag har lärt mig att jag ska försöka vara mer lyhörd och vara mer öppen för a
Referens Katarina Schagerberg
Det här är nog det bästa jag gjort hittills för min egen karriär och för Atrox. Och det är definitivt en kurs som jag kommer att rekommendera för andra kontakter som jag har i ledande position.
Jag gick kursen för att få ökad självinsikt. Jag kommer att ta ansvar för mina känslor och låta andra ta ansvar för sina. Mina känslor påverkar andra och jag påverkas av andras känslor, viktigt!

Denna utbildning är lämplig att bygga på med

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

  Vilken utbildning är rätt för dig?

  Gör din Egen LEDARanalys™

  Få personlig rådgivning och förslag på utvecklingstrappa för din roll – helt kostnadsfritt!