Presentationsteknik 1 – Grund

– bli trygg på scen med vår kurs i presentationsteknik

På vår kurs i presentationsteknik lär du dig föra fram ditt budskap samtidigt som du känner dig trygg i dig själv. Men vad är det som får vissa presentationer att lyfta? Varför verkar vissa personer så trygga i sin roll? Hur kan man skapa sig själv bättre förutsättningar för att bli lyssnad på? Presentationsteknik handlar om såväl förberedelser och röda tråden, som strukturer och retorik. Och att ha en närvaro i rummet samtidigt som du skapar kontakt med de som lyssnar. Vår kurs i presentationsteknik lär dig hur du tar dig dit.

Du kommer under två dagar att göra flera övningar och presentationer med feedback och inspelning som gör att du utvecklas som presentatör. Du får lära dig hur du ska använda dina starka sidor för att skapa större framgång vid nästa presentation. Vår presentationsteknik-kurs kräver obligatoriska förberedelser innan och en kvällsuppgift mellan dag 1 och 2.

Har du redan god erfarenhet av olika presentationssituationer?

Läs mer om påbyggnadskursen Presentationsteknik 2 – Avancerad och vässa din förmåga att förmedla och påverka i olika typer av situationer.

Utbildningens innehåll

 • Kommunikationens grunder
 • Att förbereda sig för framgång
 • Målgruppsanalys är A och O
 • Den röda tråden skapar tydlighet
 • Pratmanus och stöd för tanken
 • Olika mål och presentationer kräver olika struktur
 • Retorikens grunder ger vägledning
 • Scennärvaro och kroppens signaler
 • Att kontrollera sin egen stressnivå
 • Att vara ledare i rummet
 • Dialog och kontakt med de som lyssnar
 • Att lära känna sina starka sidor
 • Svåra situationer att hantera
 • Tekniken och det fysiska rummet
 • Röstens betydelse för budskapet
 • Feedback och inspelningar av presentationer

Utbildningens mål

Att få kunskaper och konkreta verktyg för starka presentationer och att öka sin egen förmåga och trygghet att föra fram budskapet i det fysiska rummet.

Målgrupp

Alla som i sin yrkesroll gör presentationer och som vill stärka sin förmåga och scennärvaro.

Förkunskaper

Inga direkta förkunskaper krävs. Inför utbildningen kommer du behöva förbereda en presentation som vi kommer jobba med under dagarna.

Detta ingår

Lunch och kaffe, frukt, godis. Kursmaterial bestående av Personlig Handlingsplan "Maximera lärandet", Verktygslåda med checklistor och dokumentation samt reflektionspunkter att jobba vidare med på hemmaplan. På vissa utbildningar ingår även Lärkarta®, en specifik Mindmap för att stärka lärandet.

Kompetensutveckla fler på en gång?

Vi skräddarsyr lösningar och anpassar utbildningar så att de passar era behov och förutsättningar. Kontakta oss på info@advantumkompetens.se så bokar vi in ett förutsättningslöst möte där vi ringar in era behov och målbilder.

Referenser från deltagare

Kursen hade bra struktur och kompetent föreläsare. Jag är mycket nöjd och rekommenderar varmt andra att gå kursen!
Dagen varierade teori och praktik och gick mycket fort. Det bästa var att utbildningsdagen anpassades efter deltagarnas behov.
Det bästa av allt var att vi hade med en presentation som vi fick dra först och sedan ha den som underlag och göra om till dagen efter. Bra med videoinspelning och oerhört bra med feedback.
Referens Anneli-Skoog-Tillväxtverket-Presentationsteknik-liten1
Det var två roliga och lärorika dagar som var proffsigt, med rätt blandning av teori och praktik. Jag valde Advantum Kompetens då det verkade vara ett bra val – något som bekräftades under dagarna.
Tove Gioeli
Mitt syfte med att gå denna utbildning var att ha stöd, tips och råd inför presentationer mm. Det som var särskilt bra med kursen var att man uppträde och provade många praktiska övningar.
Referens Darvish

Denna utbildning är lämplig att bygga på med

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

  Vilken utbildning är rätt för dig?

  Gör din egen Utbildaranalys™

  Få personlig rådgivning och förslag på utvecklingstrappa för din roll – helt kostnadsfritt!