Träningsläger i vardagen

Mina barn var på friidrottsläger i somras. Det var läger här i stan, så de kom hem på eftermiddagen och sen var det dags igen dagen efter. Varje dag de kom hem var de uppfyllda av dagens övningar och energinivån var hög, trots träningsvärk. Men inte bara det. De var inte bara uppspelta, utan de hade lärt sig en massa nya saker och utvecklats mer än de gjort under hela terminens gymnastik. Inte konstigt kanske, de hade ju varit på träningsläger.

Vi jobbar mycket med att hitta effektiva metoder för kompetensutveckling. Metoder som leder till att man exempelvis blir en mer kommunikativ ledare, en säljare som alltid hittar kundernas behov, eller en HR-partner som kan analysera vilka kompetensutvecklingsinsatser som behövs för att organisationen ska nå sina strategiska mål. Vi är alltså ute efter att skapa en viss beteendeförändring. Vi nöjer oss inte med att bara tillföra kunskap om hur man kan utvecklas – målet är att verkligen utvecklas!

Det här leder oss till ett nytt fokus i höst som är just träningsläger.

Vad det än handlar om att man ska lära sig så måste vi träna, öva, repetera och hitta de beteenden som vi ska ta till oss. Ska jag utvecklas som ledare behöver jag höra mig själv när jag pratar som exempelvis en kommunikativ ledare och få feedback på det. Jag behöver förstå hur jag agerar i ett ledningsgruppsmöte som HR-partner för att koppla HR-arbetet till de strategiska besluten i företaget eller organisationen. Och jag behöver öva på det! Innan jag går in i ett skarpt möte.

Det här kommer vi experimentera en hel del med under hösten och skapa fler och fler inslag av träningsläger i våra utbildningar. Och hur det går, kommer jag berätta mer om här framöver med en förhoppning om att det kan ge inspiration till hur man kan utveckla sitt sätt att arbeta med kompetensutveckling.


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden