Steg 1 – Leda sig själv och att leda verksamheten

Nu är det första steget avklarat. Tre dagar  med fokus på att leda sig själv och att leda verksamheten.

Jag tilltalas av att det är ett upplägg som är både digitalt o fysiskt i klassrum. Och att ha tre dagar som uppstart på första steget känns mycket bra. Man hinner landa både i processen och i gruppen. Och i vårt fall är gruppen ganska liten – sex personer –  vilket känns lyxigt. Pedagogiken under passen är bra. En blandning av korta faktapass, film, grupparbete och olika konstellationer.

Ska jag vara kritisk så kan jag tycka att den röda tråden kan förstärkas. Att det som e-learningen innehåller och det som görs innan fångas upp tydligare på utbildningen. Kanske kan man ta den delen och fånga upp e-learningen tillsammans och möta gruppen redan innan start? Virtuellt?  Finns inte denna koppling finns risk för att man inte gör nästa del till nästa steg om det inte känns som att det är kopplat – även om e-learningen är bra i sig.

Det har varit en hög teoretisk nivå men vi kan behöva få mer tid för att jobba med egna case. Och jag skulle vilja ha en plan för hur vi agerar tillsammans mellan stegen för att stötta arbetet på hemmaplan. Här ser jag en förbättringspotential. Liksom att jobba ännu mer aktivt med reflektion – det är mycket i reflektionen det händer. När man kopplar till sin egen verklighet.

Men som sagt ett mycket bra upplägg och för egen del gav just detta steg mig personligen mycket. Här är många delar som jag kan ta till mig även privat.

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

    Få bok på köpet

    Bokar du en öppen ledarskapsutbildning under april eller maj 2022 får du den digitala boken Chefens 42 Samtal på köpet. En uppskattad handbok för chefens alla olika typer av samtal.