Steg 3 – Coachande ledarskap och konflikthantering

Vi följer vår testpilot Jeanette Almberg från Länsförsäkringar AB på hennes utvecklingsresa på Advantum Kompetens öppna ledarprogram. I steg 3 ligger fokus på det coachande ledarskapet och konflikthantering och deltagarna får återkoppling på sin 360-analys. Dagen efter lät det så här:

Hur går det?
Det går bra tack! Denna gång var absolut bäst hittills! Tack vare att vi är en mindre grupp på 6 deltagare där alla får utrymme att dela med sig av tankar och utmaningar och att tid finns för att få mycket coaching av kursledare och av varandra, det skapar en otrolig trygghet oss emellan. Vi har nu lärt känna varandra mer på djupet och kan dela med oss av både bra och svåra saker. Den individuella coachingen på individ nivå kopplat till 360-analysen som gjordes denna gång var otroligt värdefull. Tack vare alla övningar och praktiserande som vi gjorde nu den här gången kopplat till tidigare övningar så  resulterade det i att verkligen landa hos mig, vi fick möjlighet att verkligen praktisera teorin denna gång. Det blev en tydlig röd tråd som jag kände och förstod nu fullt ut.

Hur har du jobbat mellan stegen?
Jag har tagit med mig många av övningarna från steg 2 till min egen medarbetargrupp i vardagen och jag har även haft modet att hålla en föreläsning om feedback och spelat in en podd om feedback, som ligger öppen för vem som helst, Kompetenspodden är en nystartad podd på vår enhet, Affärsutbildning, inom Länsförsäkringar AB. Det roligaste av allt är att jag har fått feedback från kollegor utanför min enhet som tycker att jag är duktig på att ge konstruktiv feedback. Jag har gjort ett aktivt valt att försöka bli bättre på att göra detta så otroligt roligt att då få den återkopplingen.

Vad tar du med dig från steg 3?
Jag tar framförallt med mig att vi i min grupp ska göra en övning i konflikthantering, om vilken stil vi har i konflikter för att tydliggöra i gruppen varandras olikheter. Jag har också nu landat i en ledarvision, hur jag vill uppfattas och hur de syns i mina beteenden, det måste synas, vad det är jag gör.

Något du ser som vi kan göra ännu bättre?
Att som inför denna gång, steg 3, även få till lärsituationerna mellan de tidigare stegen, där vi deltagare i team får coacha och följa upp varandra på vad vi har sagt att vi vill göra mer av och bli bättre på.

Vem tycker du ska gå utbildningen?
Utbildningen passar både dig som är relativt ny som chef och även lite mer erfaren, bra om du hunnit samlat på dig några dilemman och erfarenhet för att ta med dig från din vardag i utbildningen, så det inte blir endast teori, bra och värdefullt med deltagare från olika branscher. Programmet utgår mycket från att du som deltagare har medarbetare under dig.

Slutligen. Det har varit några otroligt stressiga dagar på jobbet och att då få komma ut till kursgården Högberga Gård och utbildningen och bara släppa allt och vara här och nu var så otroligt bra, jag har inte kollat mejlen ens! Otroligt värdefulla och givande dagar.

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

    Få bok på köpet

    Bokar du en öppen ledarskapsutbildning under april eller maj 2022 får du den digitala boken Chefens 42 Samtal på köpet. En uppskattad handbok för chefens alla olika typer av samtal.