Latour har utvecklat både resultat och relationer med UL

Latour har utvecklat både resultat och relationer med hjälp av UL i sitt ledarprogram. Här berättar Per Engler, HR på Latour Industries om upplägget.

Hur såg upplägget ut och vad var era behov?

Upplägget på ledarprogrammet var 2+2+1 dagar på internat.

Metod: ett blandat lärande med både klassrumsundersvisning, förarbete såväl som hemuppgifter, faktainläsning mellan de olika stegen. Stort aktivt deltagande under utbildningsdagarna.

Innan första utbildningsdagen svarade vi på ett 360-test. Vi satte ihop en grupp från högsta ledningen i de olika bolagen som ingår i Latour, bl.a. fyra VD, tre CFO samt HR-chef och ett par säljchefer. Gruppen sattes ihop för att skapa så mycket diskussion som möjligt mellan olika bolagsledare samt för dem att skapa en naturlig relation för framtiden. Vi sökte en UL- Utvecklande Ledarskap, för vad vi tycker representerar ett modernt ledarskap. (Utvecklande Ledarskap är Försvarsmaktens ledarskapsmodell sedan 2003, läs mer nedan). Vi byggde sedan på detta med förändringsledning, konflikthantering, kommunikation och coaching. Syftet med programmet var framförallt att skapa en starkare självinsikt och gruppdynamik hos våra ledare. Teorin kom i andra hand men var verkligen nyttig.

Vad har ni märkt av för resultat av insatsen?

Relationsbyggandet och förtroendebyggandet mellan deltagarna ser vi redan. De har en naturlig vänskaplig relation idag och detta har skapat affärer mellan interna bolag. Resten är svårt att svara på och återstår att utvärdera.

Vad skulle du ge för tips till andra som står inför en liknande satsning?

Mitt främsta tips är att lägga tid på gruppens sammansättning. Den är det viktigaste för att kursen ska bli bra för deltagarna men också för att generera resultat för framtiden.

Vad var det som gjorde att ni valde att arbeta med Advantum Kompetens?

Vi tycker Advantum Kompetens är en pålitlig partner som är flexibel och anpassar alltid utbildningar efter våra behov. De har rätt nätverk och rätt tänk för att skapa resultat.

Om Latour Industries

Anställda: ca 1200
Bransch: tillverkande industribolag under Investment AB Latour koncern
Verksamhet: Latours helägda industrirörelse är organiserad i fyra affärsområden: Hultafors Group, Latour Industries, Specma Group och Swegon.

UL – Utvecklande Ledarskap

Modellen kännetecknas av att en utvecklande ledare uppträder som ett föredöme och lyfter upp frågor om moral och etik samt agerar utifrån en synliggjord värdegrund. En utvecklande ledare utmärks även av inspiration och motivation i syfte att stimulera delaktighet och kreativitet samt av personlig omtanke som handlar om att ge stöd men också att konfrontera i ett gott syfte, både för individen och för organisationen.

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden