Medvetenhet och konkreta tips för ledarrollen

Vad var utmaningen?
– Uppdragsledarna hos oss har saknat en formell ledarskapsutbildning på samma sätt som våra chefer med personalansvar får i dagsläget. De leder utan att vara chef och behöver få förståelse och verktyg bland annat hur man leder team och hur blir en strategisk partner till våra kunder. Vi ville få till en utbildning som präglades av vår företagskultur med möjlighet att skräddarsy så den passade vår organisation, berättar Soile Alfredsson som är HR-chef på Krook & Tjäder.

Hur såg lösningen ut?
– Vi inledde med att planera upplägg för utbildningen tillsammans med Advantum och kom fram till att genomföra utbildningen på två dagar.

Första utbildningsdagen var fokus på att stärka vårt ledarskap samt förtydliga UA- (Uppdragsansvarig) och HL-rollen (Handläggare) kopplat till Krook & Tjäders verksamhetssystem. Vi presenterade olika case av uppdragsplanering, där både misstag och framgångsrika lösningar delades, vilket var uppskattat av alla.

Utbildningsledaren från Advantum var moderator för dagen, ställde frågor mellan de olika casen, fick gruppen att diskutera, vilket bidrog till att alla deltagarna var aktiva. Här var även Krook & Tjäders grundare med och pratade om vår kultur och hur vi blir en strategisk partner till våra kunder.

Andra utbildningsdagen handlade mera konkret om att leda team – självkännedom, feedback, och verktyg för hur man kan agera som ledare utan att ha personalansvar.

Kommentarer från deltagare
Många uppskattade delen att bli mer medveten om vilken roll man har som ledare. Konkreta tips på hur man kan ta en dialog, hur man ger feedback, och att avsätta tid i planeringen för att leda.

Hur jobbar ni vidare med ert lärande?
– Vi har nu utbildat många i vår första omgång, totalt sju grupper. Vi har tilltro till att kunskap sprider sig ut i organisationen men vi kommer genomföra en egen utvärdering och planerar framåt därefter. Vi har absolut fått signaler om att flera längtar att få gå den här utbildningen.

Varför vi valde Advantum
För några år sedan jämförde vi Advantum med ett antal andra aktörer. Det vi uppskattade hos Advantum var bland annat flexibiliteten med möjlighet att få företagsanpassade utbildningar samt möjligheten till öppna kurser för enskilda individer. Vi fick även ett fint samarbete med en utbildningskonsult som hjälpte oss ta fram en ledarfilosofi som vi inte hade på plats, avslutar Soile.

 

Känner du igen dig och din organisation i utmaningen? Kontakta oss på info@advantumkompetens.se för ett förutsättningslöst möte där vi pratar om din organisations behov och målbilder. Du får ett konkret förslag – kostnadsfritt.

Om företaget

Arkitekterna Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor med över 300 medarbetare. Det är ett fullserviceföretag som arbetar inom samhällsplanering, landskap, arkitektur, inredning och produktdesign samt som processpartner, med uppdrag både nationellt och internationellt. Vi har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Borås, Halmstad, Uppsala, Östersund, Kristianstad, Karlstad och Oslo.

Soile Alfredsson

HR-chef

Fler kundcase

– Förbättrad presentationsförmåga efter utbildningsinsats Vad var bakgrunden? Ambientos konsulter genomför presentationer och redovisningar i många olika situationer och miljöer. För att säkra att vi och våra kunder får ut maximal effekt...
– Skräddarsytt ledarskapsprogram med fokus på balans i livet Vad var utmaningen? När vi satte ihop ett nytt ledarprogram med start hösten 2022 tänkte vi göra mycket själva men ville ändå få...
Vad var utmaningen? Under vintern 2020 upphandlade Stockholm Exergi en samarbetspartner kring ledarutveckling, och specifikt kring Leda utan att vara chef. Det fanns ett stort antal ledare utan personalansvar som behöver få...
Vad var utmaningen? Butiks- och hotellchefer på Sabis är engagerade och målfokuserade och de lägger ner mycket av sin arbetstid på den så viktiga operativa vardagen. En vardag som kan vara svår...
Vad var utmaningen? – Uppdragsledarna hos oss har saknat en formell ledarskapsutbildning på samma sätt som våra chefer med personalansvar får i dagsläget. De leder utan att vara chef och behöver få...
Vad var utmaningen? – Året var 2012 när vi insåg att vi hade många chefer som hade ett stort ansvar men att få av dem hade någon formell utbildning inom ledarskap. Eftersom...

Kontakta mig!


  Kontakta mig helst via

  Nyhetsbrev

  Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

   Vill du veta mer om företagsanpassad utbildning?

   Vi erbjuder både våra befintliga utbildningar samt skräddarsydda utbildningar – anpassade utifrån era behov. 

   Boka ett förutsättningslöst möte för att se om ett skräddarsytt upplägg kan vara ett bra alternativ för er.

    Jag vill ha mötet digitalt/fysiskt*