Nytt år och nya tag

Så här års haglar det tips och råd och tankar om hur det nya året ska bli så där alldeles fantastiskt bra. Inte bara som privata nyårslöften utan även i diverse affärstidningar och dagstidningar haglar tipsen för det perfekta året. På alla plan. Det här året ska bli bättre än det förra och ännu bättre än det förr-förra.

Jo visst styrs vi en hel del av våra kalendrar och datumet första januari känns onekligen nytt och fräscht. En möjlighet att göra en nystart.  Många verksamheter har också med kalenderår en upptakt i dubbel bemärkelse. Den nya affärsplanen ska landa och styras mot. Vi ska sätta mål och planer och säkerställa ett resultat. Och målen – de är en ständig utmaning i många organisationer. Där brister det i 83% av Sveriges företag enligt en undersökning gjord för några år sedan.  Svaren som angavs var allt från att man inte själv hade några mål till att de inte var nedbrutna på individnivå eller otydliga eller att uppföljningar inte gjordes.

Jag tror att om vi idag skulle göra motsvarande undersökning skulle det nog bara vara  marginella förbättringar. Det är svårt att få ”hela systemet” att  verkligen hänga ihop. Visst sätter vi mål . Men att få till alla olika delar, för det krävs att jobba med både synsätt, arbetssätt och verktyg i hela organisationen.   Och sen är det uppföljningen och återkopplingen löpande som ska till…

Jag vet i alla fall att jag i år har kommit igång i min egen personliga målstyrning. Att springa milen på 55 minuter innan sommaren. Jag kommer dessutom att springa halvmaran i höst och det är ett mål i sig att gå i mål –utan någon rekordtid. Ska detta lyckas så vet jag att jag måste ha koll på ett antal nyckelaktiviteter. Det är där framgången vilar. Att bara sätta upp mål kommer inte räcka. Mina nyckelaktiviteter är bland annat att minst en gång i veckan jobba med styrketräning och minst tre gånger i veckan löpträna. Gör jag inte dessa nyckelaktiviteter så kommer jag med största sannolikhet inte att nå målet.

Hur ser det ut i din egen organisation? Har ni mål och nyckelaktiviteter tydligt definierade och vet vilka nyckelaktiviteter som leder till målen? Jag tror att det  är ett område som de allra flesta organisationer kan behöva se över. Speciellt att definiera vilka  nyckelaktiviteter som är avgörande och kritiska.

Jag säger inte att det är lätt eller att det är gjort i en handvändning men med metodiskt arbete så går det att förflytta sina positioner.  Det handlar om att ta tag i frågan och jobba steg för steg. Precis som med den privata träningen och löpningen. Jag kommer säkert att missa några nyckelaktiviteter framöver. Hoppa över några pass och inte varje vecka följa upp mina löptider. Men jag har en plan och kursen är utstakad. Jag vet vilka nyckelaktiviteter som leder mot mitt mål. Följer jag  dessa till största delen så kommer jag att lyckas.

Med förhoppning om en stark målgång under året för oss alla.

/Maria Scullman – VD


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden