Förändring i fokus på tre olika sätt. Exempel från våra senaste kunddialoger.

Ibland kan det vara intressant att få veta vad andra håller på med så vi tänkte bjuda på information kring ett ämne som har varit efterfrågat senaste månaden.

Förändring – både att leda och att leva i den

På kort tid har vi haft tre väldigt olika verksamheter med väldigt lika behov kring förändringskunskap. I alla tre verksamheter är förändring mycket aktuellt. I de tre olika fallen står man inför en större omställning som beslutats och kommunicerats av ledningen.

I en av verksamheterna är förändringen snart förestående, i en annan är förväntan att den skulle ha drivits igenom för länge sedan, i en tredje att kunna hitta motivationen framåt.

Den gemensamma nämnaren är att det är första linjens chefer som förväntas driva igenom förändringen och se till att det nya kommer till stånd.  

De tre olika situationerna och verksamheterna kände behov av stöd på olika sätt och för olika målgrupper där man behövde stärka upp.

Exempel 1 – Ledningsgruppen som målgrupp. Att leda och kommunicera förändring. Fokus på KPIer, psykologi och kommunikation.

Exempel 2 – Mellanchefer och första linjens chefer. Att driva förändring i teamen. En dag med praktiska övningar och casebaserade diskussioner kopplat till egen förändring och olika faser och utmaningar.

Exempel 3 – Medarbetare. Att leva i förändring och att hitta motivation och vägen fram i det nya. 
En halv dag – diskussioner och workshopbaserat upplägg för att landa i hur förändring kan påverka och hur man kan leda sig själv i det nya.

Vi har sammanställt en PowerPoint där du kan läsa mer om ett ungefärligt innehåll.

Du har väl inte missat våra två nyheter?

I vår har vi lanserat två nya kurser i det öppna kursprogrammet.

Utbildningarna i korthet:

Grafisk facilitering och visualisering, 1 dag
Kursen i grafisk facilitering och visualisering lär dig att leda och utveckla dina processer med ritandet som verktyg. Bli säkrare och snabbare vid whiteboarden och förstärk ditt sätt att rita under möten. Du lär dig hur du fångar upp olika idéer, åsikter och att skapa bilder för bättre diskussion. Att rita på möten gör att de blir roligare och skapar ett större engagemang i teamet och förtydligar processer. Läs mer om utbildningen här.

Agil projektledning, 2 dgr
Vår introducerande utbildning i agil projektledning är till för dig som vill utforska det agila förhållningssättet till projektledning. Detta för att du effektivt ska kunna hantera projekt i en dynamisk och föränderlig miljö. Utbildningen är huvudsakligen en introduktion till det agila synsättet, men ger dig även en bild av hur det kan appliceras på agil projektledning.

Under utbildningen går vi igenom agila ramverk som Lean, Scrum och Kanban. Genom övningar får du också reflektera över hur du kan använda det du lärt dig i praktiken. Läs mer om utbildningen här.

Vill du hellre anpassa och skräddarsy en utbildning för din organisation? Kontakta oss på info@advantumkompetens.se så pratar vi mer på ett kort och förutsättningslöst möte.

Hyr våra kurslokaler med 50% rabatt

Vi har konferenslokaler i olika storlekar belägna på Östermalm i Stockholm. Lokalerna kan användas för både fysiska och digitala arrangemang.

Du kan hyra hel- eller halvdag och möblera som du vill. Om du önskar hjälper vi dig med att boka förtäring, boka grupprum, få hjälp att administrera och sätta upp dagen så att den passar din aktivitet. Det går bra att hyra kurslokalerna utan koppling till ett genomförande av utbildning med oss.

Just nu erbjuder vi dig som avtalskund 50% rabatt på lokalhyra hos oss!
Erbjudandet gäller inkomna bokningar mellan 19 februari-30 juni 2024. Själva tillfället behöver ske innan 31/12 2024. Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

Vi erbjuder dig som kund rabatt på kursgårdar

I ett samarbete med Sabis som driver tre kursgårdar kan vi erbjuda dig som kund 15% rabatt på ordinarie pris. Ange kod “Advantum” vid bokning direkt hos Sabis för att få rabatten. Vi kan även handha bokning om du hellre vill. Kontakta oss i så fall.

Klicka på länkarna nedan så kommer du till respektive kursgårds hemsida.

Informationen finns nu också upplagt i vår Kompetenspartner-portal.

Diplomerad kompetensutvecklare – 9 steg

Unikt program för dig som arbetar med kompetensutveckling

Anmäl dig till nästa start av det populära programmet Diplomerad Kompetensutvecklare. Ett diplomprogram på totalt 55 timmar för dig som arbetar med kompetensutveckling i någon roll. Utbildningen genomförs digitalt i åtta steg och avslutas med ett examenscase i klassrum under en dag. Du som avtalskund har 50% rabatt, så passa på att boka din plats redan idag! 

Utbildningens mål:

  • Att få en förståelse för hela kompetensutvecklingsprocessen – från analys till lösning till genomförande, uppföljning och mätning.
  • Att få en verktygslåda för att arbeta målstyrt med effektivt lärande i olika former och med olika metoder.
  • Att stärka din förmåga att analysera behov, säkra upp starka lösningar som styr mot tydliga mål och resultat.

Nästa kursstart: 17 september

Ny chans! Upptäck vårt nya workshopmaterial

På allmän begäran släpper vi ett nytt datum av webbinariet där du som HR får insyn i vårt nya workshopmaterial. Ett material som får lärandet i vardagen att faktiskt hända!

Vi lanserar ett fantastiskt material för alla som strävar efter att skapa stark utveckling på kort tid i sina team och arbetsgrupper – till låg kostnad. Under webbinariet kommer vi att visa dig hur du kan dra nytta av vårt material. Du kan utforska och se om det passar din organisation och lära dig hur du på ett kostnadseffektivt sätt kan stärka och utveckla din organisation på kort tid – för alla team.

Program:
– En kort introduktion till Workshopmodellen och hur den kan användas för att skapa utveckling i er organisation
– Prova på utvalda delar av materialet – breakout sessions
– Erfarenhetsutbyte och reflektion
– Frågor och summering

Datum: 30 maj, 2024
Tid: 09.00-10.00
Plats: Online (Teams)
Pris: Kostnadsfritt

Vi har begränsat antal platser så anmäl dig så snart som möjligt.

Kan du inte vara med den 30 maj men vill ta en närmare titt på materialet? Kontakta oss på info@advantumkompetens.se så berättar vi mer.