Nya tider

Sommaren går mot höst. Och jag går mot en ny fas av utveckling i bolaget. Likväl som varje säsongs skiftning i naturen är ett avsked av något som varit är det också ett välkomnande av en något nytt – och så känns det lite för egen del just nu.

Detta är mitt sista blogginlägg innan vi byter bloggskrivare till Per Dahl. Jag har redan tidigare lämnat över VD-rollen till Per Dahl och gått över  rollen som styrelseordförande i Advantum Kompetens men från hösten kommer min roll att vara än mer bakom kulisserna.  Mitt fokus är fortsatt att utveckla bolaget men i allt högre takt då jag nu kan få mer tid för att arbeta långsiktigt och strategiskt när någon annan tar över det operativa ansvaret.

Mitt kall och det jag brinner för har alltid varit att hitta lösningar på att leverera så mycket kunskap som möjligt på så kort tid som möjligt och att omvandla detta till något bestående.   Därför har Advantum Kompetens i alla år jobbat med tre tydliga delar vad gäller kompetensutveckling.  Dels att vara duktiga på att göra behovsanalyser. Dels att skapa effektiva upplägg och lösningar med olika pedagogiska metoder som  idag även är en blandning av klassrum och kunskap och arbete på nätet. Dels att se till att lärandet går från kunskap till kompetens.  Att kunskap tas om hand och styrs på hemmaplan tills det ”sitter i kroppen”. 

Jag tycker vi har kommit en bra bit på denna resa och jag ser att mycket har hänt i branschen sen vi startade år 2000.  Men det finns mycket kvar att göra och jag hoppas och tror att de lanseringar vi kommer att göra de närmsta åren kommer att sätta ännu tydligare avtryck och leva upp till vår devis ”mer kompetens på kortare tid med bättre effekt”.


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden