5 tips på hur du får mer power i dina Power-points!

Visst är dina presentationer något publiken ser fram emot? Och visst tänker du medvetet på att PowerPoint är ett stöd för publiken, inte dig som talare? Bra! Här följer ytterligare fem tips på hur du får mer power i dina PowerPoints. Eftersom du är en sådan som vill att budskapet ska gå hem. Inte publiken.

 1. Visa bilder, inte text.Powerpoint är gjort för att illustrera det du säger. Du ska visa fotografier, grafer, organisationsscheman, bilder, exempel och annat från verkligheten. Du ska inte visa meningar. Och inte Clipart.
 2. Varning för falska illustrationer! En falsk illustration hjälper inte publiken att förstå utan stjäl bara uppmärksamhet. Lägg aldrig in bilder för att lätta upp en tråkig sida utan var noga med att ALLT på sidan är relevant.
 3. Hjälp publiken förstå och minnas. Du har ju ett budskap, eller hur? Hur använder du Powerpoint för att verkligen få publiken att förstå det du säger och att minnas det efteråt?
 4. Skilj på presentation och dokumentation. Din presentation ska inte kunna stå för sig själv. I så fall kan du lika gärna mejla ut den och spara massor av tid åt alla inblandade. Komplettera med en specialgjord handout om det är lämpligt.
 5. Skala av, fokusera, dela upp.Powerpoint-koma orsakas inte av för många bilder. Den orsakas av för dåliga bilder med för mycket på varje. Hellre många bilder med lite innehåll än få som är överlastade.

Fler tips hittar du på utbildningen Presentationsteknik!

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden

  Vill du veta mer om företagsanpassad utbildning?

  Vi erbjuder både våra befintliga utbildningar samt skräddarsydda utbildningar – anpassade utifrån era behov. 

  Boka ett förutsättningslöst möte för att se om ett skräddarsytt upplägg kan vara ett bra alternativ för er.

   Jag vill ha mötet digitalt/fysiskt*