Jorden runt med mikrolärande

Jag var i helgen på klubbmästerskap i gymnastik. Det var min dotter som tävlade. Samtidigt tog jag mig jorden runt och lärde mig en stor del av världens alla huvudstäder. Jag har dock några kvar som exempelvis Libreville, Luanda och N’Djamena.

Alla som varit på heldagstävlingar i gymnastik eller någon annan sport vet att det lätt blir en del dötid. Redskap ska bytas, olika åldersgrupper ska tävla och poäng ska sättas och räknas samman. Den här gången passade jag på att använda dötiden till att lära mig något, eller rättare att mikrolära mig något. Jag pluggade alltså geografi.

Senast jag koncentrerat lärde mig något om geografi var på mellanstadiet och då var det kartbok och blindkartor som gällde. I helgen körde jag Seterra, en app där man kan öva på länder, huvudstäder, provinser, delstater, landskap med mera och sen testa sina kunskaper. Hur effektivt och kul som helst att kunna nyttja gymnasternas pauser till att fylla på min geografibank med huvudstad efter huvudstad.

Mikrolärande i mobilen – framtidens kompetensutveckling

Att kunna använda mobilen och lära sig saker i stunden blir allt viktigare när vi ska genomföra kompetensutvecklingsinsatser. Ny teknik ger oss oändliga möjligheter. Här gäller det att hänga med, men än viktigare tror jag det blir att koppla ihop lärform med behov. Bara för att Seterra är en lättanvänd och mycket pedagogisk app prioriterade jag inte nödvändigtvis rätt i helgen. Jag lärde mig en farlig massa huvudstäder, men hade jag verkligen behov av det? Just nu?

Advantum Kompetens arbetar med mobilt mikrolärande i olika former. Vill du veta mer om hur eller kanske diskutera hur din organisation skulle kunna jobba med den här typen av inslag i er kompetensutveckling får du gärna höra av dig och anmäla intresse här så kontaktar vi dig.

cta-kontakta-mig-gul


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden