Att få tiden att räcka till

Visst är det märkligt. Tiden går och den finns där. Oändlig-men ändå så knapp. Hur kan det vara så att fastän tid är allt vi har – så räcker den aldrig till?
Kanske min egen reflektion och upplevelse denna veckan innan midsommar – men jag kan ändå känna igen mig i att många flämtar och pustar och uttrycker en känsla av att ”det är mycket nu”…

Hur kan vi komma ikapp oss själva inför hösten och börja få en bättre nivå på alla ”måsten”? Jag tror det handlar om ”time in” och ”time out”. En del av det som man också prata om i teorin kring ”tallriksmodellen för Hjärnan”. (Healthy mind platter ) . Att ta ”time in” handlarom ett fokusera inåt. Att gå in i kroppen och känna andningen och öka sin självmedvetenhet. Bara en så enkel sak som att andas har vi idag glömt och ”prioriterat” bort. Andningen är central i vårt välbefinnande och med enkla övningar kan vi komma tillbaka till ett fokus och ett läge som gör att vi upplever nuet och kan prioritera och planera bättre.

Time out handlar om att koppla av en stund och fokusera utåt och ingenting. Titta en stund ut genom fönstret. Ta en paus. Låt tankarna flyga fritt och släpp det som är nuet för en stund. Våga koppla av och se om en stunds vila kan ge mångfalt åter. Det är så lätt att bara ”köra på” – när kanske en paus på 10 minuter hade gjort att arbetet gått snabbare att slutföra.

Jag tror på att stanna upp och både andas och fokusera och släppa tankarna fria en stund. Små pauser och metoder för fokusering ger tillbaka direkt med
bättre tankeförmåga och energi. Med en kort paus kan problem och situationer lösas snabbare och mer fokuserat. Och vips har vi fått mer tid för nästa arbetsuppgift.

Så ta tillfället i akt i hängmattan att träna på att vara närvarande. Titta upp i himlen och se molnens formationer. Lyssna till fåglarnas sång och bli medveten om din andning och lär dig att djupandas en stund varje dag. När du kommer tillbaka i höst så ta med verktygen till jobbet och använd dem aktivt i vardagen. En kort stund med dig själv varje dag och fokus på att stanna upp kommer göra skillnad.
Ack så enkelt –men ack så svårt.

Ha en underbar sommar !


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden