12 TIPS FÖR EN EFFEKTIVARE VARDAG

Här har vi samlat ihop våra 12 bästa tips för att du ska få en effektivare vardag. Det finns många tidsvinster att hämta, både på jobbet och privat, bara genom att börja tänka på sina prioriteringar och fokusera på rätt saker.

1. Målet

Bestäm dig för vad som är målet och hur dina aktiviteter ska prioriteras kopplat till målen

2. Viktig vs bråttom

Gör upp en tydlighet kring vad som är viktigt och vad som bara är bråttom. Gör prioriteringar utifrån det.

3. Städa skrivbordet

Se till att ha en enkel struktur som du kan jobba efter med överblick

4. Håll bara i saker en gång.

Sortera in där det ska vara- i mappar, i lådor , eller pärmar. Att lägga på hög till ”sen” skapar lätt ett oöverblickbart kaos.

5. Tänk igenom vilka tidstjuvar du har.

Kan du hitta enklare vägar? Säga nej? Sätta en lapp på dörren för att få jobba ostört en timme varje dag? Skapa checklistor och system som är enklare?

6. Paketera informationen

Information som du söker efter ofta, paketera den så du har den där den behövs; i telefonen, i datorn, på skrivbordsunderlägget, i bilen…

7. Skapa enkla rutiner.

Saker som man gör på samma sätt varje dag går fortare än att göra saker på olika sätt.

8. Gör en sak i taget – klart!

Ställtid är en stor tidstjuv. Att försöka göra två saker samtidigt eller en uppgift i små portioner tar väsentligt mycket mer tid i slutänden än att fokusera en sak i taget

9. Kombinera.

Går det å andra sidan att göra två saker samtidigt så är det en tidsvinst. Medan du väntar i telefonen- kan du samtidigt rensa i mailkorgen? Går det att i bilen lyssna på senaste managementboken?

10. Släng.

Ting tar tid. Släng så mycket det bara går, både hemma och på jobbet. Att spara på hög är både ett visuellt störande objekt, och saker tar tid att underhålla. Ju färre prylar och saker att underhålla desto lättare

11. Lär dig outlook.

Ta en liten lektion med dig själv varje dag . Välj en liten del och se vad du kan använda den till mer än du kan idag. Gå en kurs ipersonlig effektivitet eller lär dig via självstudier. Många gånger används inte tekniken fullt ut och med små medel kan många sekunder sparas som blir till många timmar på en månad eller två.

12. Gör en tidsstudie.

Bestäm dig för att under två veckors tid minutiöst föra tid över vad du gör om dagarna. Analysera resultatet och se vad du gör som du kan sluta med och vad det är som tar tid som du kan effektivisera och vad som du kan göra mer av för att komma dit du vill.

Vill du lära dig mer om hur du kan prioritera och bli effektivare på jobbet och privat? Vi har endagsutbildningen Personlig effektivitet!


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa kommentarer

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden