E-learning

På flera av Advantum Kompetens klassrumsträningar ingår också en e-learning utbildning.

Via Kompetens Express (systerbolag till Advantum Kompetens) kan du som organisation även köpa webblicenser till fristående e-learningkurser inom ledarskap och kommunikation. Du kan också köpa loss dessa produktioner och lägga i eget LMS (Learning Management Systems). Flera av e-kurserna finns att få både på svenska och engelska. Kontakta oss här om du önskar få gratis demo, offert eller mer information.

Arbetsmiljö för medarbetare

E-learningen Arbetsmiljö för medarbetare är en utbildning som skapar förståelse och insikter för alla anställda.

Att leda i förändring

Vad är utmaningarna och vad behöver du ta höjd för? Utbildningen ger dig verktygen och metoderna för att leda förändringsprojekt.

Effektivt lärande

E-learningen Effektivt lärande är en utbildning som på cirka en timme tar dig igenom de synsätt, förhållningssätt och metoder som kan stärka ett lärande. I det dagliga – spontant, som målstyrt.

Coachande ledarskap

För alla chefer som behöver stärka sin förmåga att coacha i vardagliga situationer och ha ett mer coachande förhållningssätt i sina arbetsgrupper.

Arbetsmiljö – chefens ansvar

E-learningen i Arbetsmiljö är en utbildning som i två delar på cirka en timme vardera tar dig igenom såväl lagar och regler som arbetssätt och metodik kring det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Sälj och service i butik

I den här utbildningen kommer du att inspireras till att skapa bättre kontakt med dina kunder och förstå hur ditt bemötande kan hjälpa kunden till en affär. Helt enkelt hur du säljer genom bra service.

Chefens roll som kompetensutvecklare

För alla chefer som behöver stärka sin förmåga att få personer och arbetsgrupper att lära och utvecklas. Och att kunna göra det så effektivt som möjligt.

Ledarskap i utmanande tider

En utbildning för dig som chef som behöver ta dig och din grupp genom både omställning och utmaningar. Utbildningen går att beställa via webblänk eller för eget LMS men också för att anpassa till egna förutsättningar.

Att leda och arbeta på distans

Att arbeta på distans har speciella utmaningar. Vi ser inte varandra – i alla fall inte på det sättet som en fysisk miljö möjliggör. Vi får inte samma kontaktytor och kan tappa en del av vi-känslan. Utbildningen ger dig värdefulla insikter och tips- oavsett du är ledare eller gruppmedlem.

Självledarskap

Självledarskap – Konsten att lyckas på jobbet! Genom att du lär känna dig själv bättre och lär dig att leda dig själv så kan du bli mer effektiv på jobbet. Utbildningen består av korta filmer, övningar och verktyg där du får inspiration, tips och fakta kring olika teman som berör ämnet.

Svåra samtal

Svåra samtal – Vad är svårt och varför? Du får i utbildningen insikt och verktyg att hantera chefens lite svårare samtal. Utbildningen finns för enstaka licenser och går även att beställa till eget LMS.

Digitala Chefsskolan – tre delar

Har du behov av att säkra kunskapen i chefsled? För nya såväl som mer erfarna chefer? Bli bättre på att leda dig själv, leda andra och leda verksamheten.

Målstyrning

Lär dig grunderna i att målstyrning och att skapa resultat hela vägen i mål. Få organisationens arbetssätt kring mål och målstyrning att gå åt samma håll.

Feedback och feedbackkultur

”Feedback och feedbackkultur” är en utbildning där du lär dig teknik och synsätt när det kommer till konstruktiv feedback och du får tips kring hur du kan agera i olika situationer.

Lönesamtal

I den här utbildningen får du lära dig hur du kan utföra lönesamtal på bästa sätt, både i rollen som chef och som medarbetare.

Utvecklings- och medarbetarsamtal

Med vår e-learning Utvecklingssamtal kan du som chef eller medarbetare träna utvecklingssamtal och samtalsmetodik på datorn.

Handleda och utveckla andra

Den här utbildningen handlar om att leda och utveckla lärande och ger dig pedagogiska tips och metoder för hållbar inlärning.

Presentationsteknik

Lär dig grunderna i presentationsteknik och retorik med vår e-learning. I tio kapitel får du både tips, övningar och korta filmföreläsningar.

Personlig effektivitet

Lär dig grunderna i personlig effektivitet med vår e-learning. I tio kapitel får du både tips, övningar och korta filmföreläsningar om hur du hittar en bättre balans i din egen vardag.

Effektiva möten

Lär dig grunderna i effektiva möten med vår e-learning. Få både tips, övningar och korta filmföreläsningar om en bättre styrning och effektivitet i möten.

Några av våra kunder

Teknisk specifikation

Alla våra e-learningar är byggda i Articulate Storyline, SCORM 1.2. Om du installerar på eget LMS levereras utbildningen som en SCORM zip-fil. Flash - Flash Player 10.3 eller senare, och en av följande browsers:
 1. Windows: Internet Explorer 8 och senare, Microsoft Edge (senaste version), Firefox (senaste version), Google Chrome (senaste version)
 2. Mac: Safari 7 och senare, Google Chrome (senaste version)
HTML5
 1. Windows: Google Chrome (senaste version)
 2. Mac: Safari 7 eller senare, Google Chrome (senaste version)
 3. Mobile: Safari i Apple iOS 7 eller senare, Google Chrome (senaste version) i Android OS 4.1 eller senare
Apple iOS
 1. Apple iOS: Articulate Mobile Player för Apple iOS 7 eller senare för iPad (ej via LMS)
 2. Android OS: Articulate Mobile Player för Android iOS 4.1 eller senare optimerad för läsplattor.

Några tips för att öka effektiviteten av e-learning

FÖR DIG SOM DELTAGARE

 1. Utnyttja möjligheten att gå igenom utbildningen flera gånger.
 2. Sätt upp en tydlig målbild, både i form av kunskapsmål och beteendemål efter utbildningen.
 3. Gör upp en plan med tydliga lärpass i din kalender när du kan fokusera på utbildningen.
 4. Sitt inte för länge. Dela upp lärandet i små portioner.
 5. Tänk på att även ge utrymme för repetition och reflektion.
 6. Säkerställ att du får sitta ostört.
 7. Sitter du i kontorslandskap, sätt gärna upp en skylt eller markera att du inte kan bli störd under denna tid. Du är ju på utbildning.
 8. Är ni flera som går en e-learning samtidigt så använd möjligheten att ses mellan lärpassen och diskutera insikter och reflektioner.
 

FÖR DIG SOM UTBILDNINGSANSVARIG

 1. Gör en tydlig process kring e-learning.
 2. Prata om vad som förväntas och hur man bäst tar till sig kunskap via e-learning.
 3. Tydliggör målbild och förväntan kring varje produktion.
 4. Bygg in kunskapstester och kontrollpunkter på vägen så att du styr mot ett resultat.
 5. Marknadsför den internt för att få upp användandet – kommunicera kring innehåll och fördelar med att gå utbildningen.
 6. Följ upp användandet lika noga som annan utbildning.
 7. Sätt en deadline och datum för uppföljning. Finns inget slutdatum kommunicerat är risken att den aldrig blir klar
.
 8. Gör utvärdering direkt efter och hitta mätpunkter för att se resultat.
 9. Dra nytta av möjligheten till användarstatistik. Du kan se vem som gjort vad och hur länge. På så vis kan du ge individuellt stöd till de som speciellt behöver.
 10. Gör en före/efter-mätning på nyckelbeteenden för att se den konkreta effekten.
 11. Gör en utvärdering av såväl metod som innehåll för att samla in lärande för nästa satsning.

Prisuppgifter

Du kan köpa styckvisa licenser eller köpa loss produktionen till eget LMS.  Licensen är giltig i ett år och är en personlig inloggning med lösenord.
 
Pris för årslicens:  2795:- , ex. moms. Fakturering sker i samband med beställning och betalas mot faktura 10 dagar.
Styckpris: 995:-, ex. moms.  Pris per licens och person inkl. övningar och handlingsplan
 
Du får tillgång till licensen via länk och lösenord inom 24 timmar så snart vi fått klart faktureringsuppgifterna.
 
Är ni fler så begär en offert. Eller om du vill köpa loss hela produktionen till eget LMS.
 
Beställ demo licens här
Vill du prata mer om e-learning så ring på 08-41040650

Nyhetsbrev

Ta del av våra utbildningar, tips och erbjudanden